Οι εχθροί του κολλαγόνου

Ποιοι είναι οι εχθροί του κολλαγόνου;

Το τόσο πολύτιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό κολλαγόνο, πρέπει να αντιμετωπίσει σημαντικούς εχθρούς για να μπορέσει να διατηρηθεί σε όσο το δυνατό μεγαλύτερα επίπεδα. Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του και, το κυριότερο, πως θα τους αντιμετωπίσουμε;

Ο χρόνος

Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κολλαγόνου, γεγονός που οφείλεται στο ότι  μετά την ηλικία των 25 ετών ο οργανισμός μας παράγει μικρότερη ποσότητα κολλαγόνου σε σχέση με την ποσότητα που χάνει καθημερινά. Οι επιπτώσεις των απωλειών κολλαγόνου παρουσιάζονται και στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό του οργανισμού μας.

Όσον αφορά στο εξωτερικό του σώματος, τα σημαντικότερα και συχνότερα συμπτώματα μείωσης του κολλαγόνου εμφανίζονται με τη σταδιακή αύξηση των ρυτίδων και με την κουρασμένη, άτονη και «σπασμένη» όψη της επιδερμίδας μας. Εσωτερικά, η έλλειψη κολλαγόνου κάνει την εμφάνισή της με τη δημιουργία αρθριτικών προβλήματων και φυσικά με την οστεοπενία και οστεοπόρωση.

Η απουσία επαρκούς κολλαγόνου δεν εκδηλώνεται ξαφνικά. Δηλαδή, δεν πρόκειται να αποκτήσουμε ρυτίδες ή οστεοπόρωση μέσα σε μια νύχτα! Πρόκειται για μία διεργασία που ξεκινά από τα 25 – 30 χρόνια μας και αρχίζει να εκδηλώνεται έντονα στις ηλικίες των 45-50. Γι’αυτό, όσο πιο νωρίς ενισχύουμε το κολλαγόνο του οργανισμού μας με το Collagen Pro-Active, τόσο πιο γρήγορα αντιμετωπίζεται η απειλή του χρόνου στο εσωτερικό και εξωτερικό του οργανισμού μας.

Ο ήλιος

Όλοι λατρεύουμε τον ήλιο. Μας ανεβάζει τη διάθεση, βοηθά στην αύξηση της πολύτιμης βιταμίνης D στον οργανισμό μας και μας χαρίζει μια λαμπερή, μαυρισμένη επιδερμίδα. Ο ήλιος όμως χάνει την ευεργετική του ιδιότητα, όταν η έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία δεν γίνεται με μέτρο.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο –μεταξύ άλλων σημαντικότατων επιπτώσεων-  καταστρέφει και το κολλαγόνο του οργανισμού μας, ειδικά του προσώπου και της επιδερμίδας. Αρκεί να δει κανείς άτομα που υπερεκτείθενται στον ήλιο λόγω επαγγέλματος, όπως οι αργότες ή οι ψαράδες. Το δέρμα τους μαρτυρά ηλικία πολύ πιο προχωρημένη από την πραγματική, αφού η επιδερμίδα τους είναι γερασμένη και «σπασμένη».

Για να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας μας, αποφεύγουμε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, χρησιμοποιούμε αντιηλιακό ακόμα και τον χειμώνα και φυσικά...έχουμε ισχυρό σύμμαχο το Collagen Pro-Active που τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με το πολύτιμο κολλαγόνο που χάνει από την ηλιακή ακτινοβολία.

Το κάπνισμα

Το κάπνισμα έχει ολέθριες συνέπειες τόσο στο εσωτερικό του οργανισμού μας, όσο και στο εξωτερικό.  Εξωτερικά,  θαμπώνει το δέρμα μας και το γερνά πρόωρα, σκοτώντας το πολύτιμο κολλαγόνο του οργανισμού μας πολύ ταχύτερα σε σχέση με έναν μη καπνιστή.  Εσωτερικά, το κάπνισμα καταστρέφει σχεδόν  κάθε τμήμα του οργανισμού μας όπως καρδιά , συκώτι, πνεύμονες και φυσικά τα αιμοφόρα αγγεία που αποτελούνται κυρίως από κολλαγόνο.

Το υγρό πόσιμο κολλαγόνο Collagen Pro-Active είναι απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής για τον καπνιστή που – λόγω της βλαβερής συνήθειας  του καπνίσματος – χρειάζεται μεγαλύτερη αναπλήρωση της ποσότητας κολλαγόνου στον οργανισμό του.

‘Ωσπου λοιπόν να κόψουμε το κάπνισμα, Collagen Pro-Active καθημερινά!

Τα περιττά κιλά

Το υπερβολικό βάρος, εκτός των άλλων επικίνδυνων συνεπειών, επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις αρθρώσεις του ανθρώπινου οργανισμού εξαναγκάζοντάς τις να «κουβαλήσουν» περισσότερο βάρος από αυτό που τους αντιστοιχεί. Η υπερπροσπάθεια των αρθρώσεων να ανταπεξέλθουν στο πλεονάζον βάρος, οδηγεί στην καταπόνηση και την άμεση φθορα  του κολλαγόνου της περιαρθρικής περιοχής αλλά και της ίδιας της άρθρωσης.

Το υδρολυμένο κολλαγόνο Collagen Pro-Active αποτελεί μοναδικό «πολυδιορθωτή» και ανανεωτή των αρθρώσεων αφού:

  1. Βοηθά στην ανάπλαση του χόνδρου
  2. Λιπαίνει με φυσικό τρόπο τις αρθρώσεις
  3. Μειώνει τον πόνο και τις φλεγμονές των αρθρώσεων
  4. Μειώνει τη δυσκαψία των αρθρώσεων
  5. Αποτελεί πρωταρχικό δομικό στοιχείο των γερών αρθρώσεων και οστών

Η έλλειψη άσκησης  και η υπερβολική άσκηση

Η πλήρης απουσία άσκησης έχει πολλαπλές επιπτώσεις στον οργανισμό μας και κατά συνέπεια στο ίδιο το κολλαγόνο. Η έλλειψη άσκησης δυσκολεύει τον οργανισμό μας στην προσπάθειά του να διατηρήσει την ελαστικότητα και τη δύναμη που διαθέτει.

Αλλά και όσοι ασκούνται υπερβολικά υφίστανται τρομερή καταπόνηση των αρθρώσεων, των τενόντων, και φυσικά του χόνδρου των αρθρώσεων.

Και τα δύο άκρα – έλλειψη άσκησης και υπερβολική άσκηση -  μειώνουν πιο γρήγορα τη διαθέσιμη ποσότητα κολλαγόνου του οργανισμού μας, καθιστώντας τη λήψη υγρού πόσιμου κολλαγόνου Collagen Pro-Active παραπάνω από απαραίτητη.

Follow us on Twitter

No tweets found.

Επικοινωνία

Λεωφ. Συγγρού 226

Καλλιθέα, Τ.Κ. 17672

(+30) 213 008 1013

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social media

facebook1           youtube1
             
             
twitter1           rss1