Σύνολο κλινικών μελετών

Κολλαγόνο και Ομορφιά

Κλινικές Μελέτες

Μελέτες σχετικές με την περιποίηση του δέρματος αποκάλυψαν τη βελτίωση στη λειτουργία και την ενυδάτωση του δέρματος μετά από τη λήψη υδρολυμένου κολλαγόνου σε τακτική βάση. [1][2]

Περαιτέρω μελέτες δείχνουν ότι η χορήγηση υδρολυμένου κολλαγόνου αυξάνει το ποσοστό υδροξυπρολίνης μέσα στο διαλυτό κλάσμα του δέρματος, κάτι που ίσως σχετίζεται με τη σύνθεση του κολλαγόνου στο δέρμα.

Αναφέρεται επίσης ότι το πόσιμο υδρολυμένο κολλαγόνο προκαλεί την αύξηση της πυκνότητας των ινοβλαστών και τη δημιουργία ινών κολλαγόνου στο δέρμα. [3]

 Υγεία & Ομορφιά – Πανεπιστήμιο Würzburg της Γερμανίας

Τα αποτελέσματα έρευνας της Ιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Würzburg (Καθηγητής Heinrich Kasper, κορυφαίος Γερμανός διατροφολόγος, 1995) έδειξαν ότι η μακροπρόθεση λήψη κολλαγόνου αυξάνει τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα των δομών προτεΐνης. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί στη βελτίωση της ποιότητας των εύθραυστων νυχιών, αλλά και στη βελτίωση του τριχωτού.

Δυνατά, πιο πυκνά μαλλιά – Πανεπιστήμιο του Μιλάνου
Μελέτη του Τμήματος Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Μιλάνου (Καθηγητής Morganti, 1983) έδειξε ότι η δραστηριότητα των αδένων των μαλλιών  αυξήθηκε – άμεσα ή έμμεσα – από τη λήψη κολλαγόνου. Αποτελέσματα τρίμηνης θεραπείας ασθενών έδειξαν σε κάποιες περιπτώσεις μία αύξηση στη διάμετρο της τρίχας έως και 49% και γενικά παρουσιάστηκε μία μέση αύξηση 35%.

Πιο δυνατά, πιο ανθεκτικά μαλλιά – Τμήμα Έρευνας Τροφής και Διατροφής του New Jersey

Μελέτη του Τμήματος Ερευνών Τροφής και Διατροφής στο New Jersey το 1976 συμπέρανε: «Περίπου το 70% των συμμετεχόντων παρουσίασαν αύξηση στη διάμετρο της τρίχας από 5% έως και 45%. Μέσα σε έξι μήνες μετά τη διακοπή της δόσης του κολλαγόνου, η διάμετρος της τρίχας επανήλθε στο αρχικό της επίπεδο.

Πηγές

1.    Sumada E, Hirota  A et al.: The effect of oral ingest of collagen peptide on skin hydration and biochemical data on blood. J. Nutri  Food 7, (2004) 1-8
2.    Morganti P, Randazzo S, Bruno C: Oral treatment of skin dryness. Cosmet Toilet. 103  (1988) 77-80
3.    Matsuda N,  Koyama Y, et al. Effect of collagen peptide on collagen fibrils and glycosaminoglycans in the dermis. J Nutr Sci Vitaminol, 52 (2006) 211-215

Κολλαγόνο και Ομορφιά

Το υδρολυμένο κολλαγόνο ομορφαίνει «από μέσα προς τα έξω».

Δύο νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι η καθημερινή λήψη υδρολυμένου κολλαγόνου μπορεί να βελτιώσει την ενυδάτωση του δέρματος μέχρι και 28% και να μειώσει τις ρυτίδες μέχρι και 30 %.

Follow us on Twitter

No tweets found.

Επικοινωνία

Λεωφ. Συγγρού 226

Καλλιθέα, Τ.Κ. 17672

(+30) 213 008 1013

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Social media

facebook1           youtube1
             
             
twitter1           rss1